Harc a Demokrácia ellen — Magyar Felirattal

Egy nagyszerű dokumentumfilm ami bemutatja az Egyesült Államok elnyomó politikáját a Latin-Amerikai országokkal szemben. Ugyan az USA minden tettét hivatalosan úgy kommunikálja, hogy azt az adott nép felszabadításáért teszi és ő minden jó forrása, de mint ahogy ez ebből a filmből is kiderül ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. A valóságban az Egyesült Államok bármire képes ha veszélybe kerülnek a gazdasági vagy politikai érdekei és nem foglalkozik olyan bagatell dolgokkal mint a demokrácia vagy az emberi jogok.

A filmben megszólalnak magas beosztású CIA tisztviselők, kongresszusi képviselők, nagykövetek, államelnökök és azok az egyszerű emberek is akik a saját bőrükön tapasztalták meg a nagypolitikai események közvetlen következményeit.

A film az elmúlt 50 évet öleli föl és azonbelűl hosszabban foglalkozik a venezuelai, guatemalai, chilei, el salvadori és bolíviai puccsokkal amiket közvetve vagy közvetlenül mind az USA támogatott. Mindegyik esetben egy demokratikusan megválasztott kormányt buktattak meg.

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: