Police Sweep at NY Occupy Protest

() Dozens of police officers cleared the park where the Occupy movement was born six months ago and made several arrests after hundreds of protesters returned in an anniversary observance and defiantly resisted calls to clear out. (March 18)

Advertisements
4 comments
  1. Rendőrökkel csaptak össze az Occupy antikapitalista mozgalom tagjai New York belvárosában helyi idő szerint szombat este, a nemzetközivé terebélyesedett tiltakozó mozgalom születésének féléves évfordulóján.

    elyszíni beszámolók szerint a hatóságok több tucat tüntetőt előállítottak. A tüntetők New York üzleti negyedében, a Wall Street közelében lévő Zuccotti Parkban gyűltek össze, ott, ahol fél évvel ezelőtt, tavaly szeptember 17-én tartotta meg első tüntetését az Occupy Wall Street (Foglaljátok el a Wall Streetet!) elnevezésű mozgalom. A tiltakozás szószólója a baloldali nézeteiről és szókimondásáról is ismert Oscar-díjas filmrendező, Michael Moore volt.

    A tüntetés szombaton este kezdődött, eleinte mintegy 600-an vettek részt, majd egyre dagadt a tömeg. Éjfél előtt a tüntetők a hatósági tilalom ellenére kezdtek sátrakat felállítani a parkban, ekkor a rendőrség közbelépett. A tüntetők szembeszálltak a rendőrökkel, s nem voltak hajlandóak elhagyni a parkot. Helyszíni tudósítások szerint kaotikus jelenetek zajlottak le, a rendőrök több tucat megbilincselt tüntetőt szállítottak el a helyszínről. A hatóságok egyelőre nem adtak ki hivatalos tájékoztatást a történtekről…

    http://hvg.hu/vilag/20120318_new_york_occupy#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_3_18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: