4 comments
  1. Rendőrökkel csaptak össze az Occupy antikapitalista mozgalom tagjai New York belvárosában helyi idő szerint szombat este, a nemzetközivé terebélyesedett tiltakozó mozgalom születésének féléves évfordulóján.

    elyszíni beszámolók szerint a hatóságok több tucat tüntetőt előállítottak. A tüntetők New York üzleti negyedében, a Wall Street közelében lévő Zuccotti Parkban gyűltek össze, ott, ahol fél évvel ezelőtt, tavaly szeptember 17-én tartotta meg első tüntetését az Occupy Wall Street (Foglaljátok el a Wall Streetet!) elnevezésű mozgalom. A tiltakozás szószólója a baloldali nézeteiről és szókimondásáról is ismert Oscar-díjas filmrendező, Michael Moore volt.

    A tüntetés szombaton este kezdődött, eleinte mintegy 600-an vettek részt, majd egyre dagadt a tömeg. Éjfél előtt a tüntetők a hatósági tilalom ellenére kezdtek sátrakat felállítani a parkban, ekkor a rendőrség közbelépett. A tüntetők szembeszálltak a rendőrökkel, s nem voltak hajlandóak elhagyni a parkot. Helyszíni tudósítások szerint kaotikus jelenetek zajlottak le, a rendőrök több tucat megbilincselt tüntetőt szállítottak el a helyszínről. A hatóságok egyelőre nem adtak ki hivatalos tájékoztatást a történtekről…

    http://hvg.hu/vilag/20120318_new_york_occupy#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_3_18

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: